Euro 2020: Belgia a învins Danemarca şi este aproape calificată în optimile de finală

0 30

Danemarca și Belgia s-au confruntat joi seara, în runda a doua de la EURO 2020, pe Parken Stadium din Copenhaga, în condițiile în care danezii se aflau încă sub influența șocului provocat de accidentul căpitanului Christian Ericksen. Belgia s-a impus în cele din urmă cu 2-1, revenind de la 0-1.

În ciuda situației, danezii au început cu un moral foarte bun, profitând și de faptul că Belgia a început fără vedetele Hazard, De Bruyne și Witsel.

Poulsen a deschis scorul în minutul 2, cu o execuție surprinzătoare din careu. Belgienii nu au găsit puterea să dea o replică consistentă, Danemarca ratând încă o ocazie mare, în minutul 35, după o acțiune individuală a lui Damsgaard.

În repriza secundă, Roberto Martinez i-a aruncat în luptă pe De Bruyne, care l-a servit ideal pe Thorgan Hazard. Acesta a preluat din apropierea porții și a marcat golul egalizator, în minutul 55.

De Bruyne a ieșit din nou la rampă în minutul 70, când, cu un șut din marginea careului, a marcat golul de 2-1.

Asaltul final al danezilor s-a soldat în minutul 87 cu un șut în bara transversal al lui Martin Braithwaite, urmat de o altă execuție periculoasă a lui Mathias Jensen, al cărui șut a trecut puțin peste poartă.

Meciul s-a încheiat cu victoria belgienilor, care ocupă prima poziție în clasamentul grupei, cu 6 puncte, care le asigură virtual calificarea în optimile de finală.

Danemarca are în continuare șanse teoretice de calificare, de pe un eventual loc 3.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata