EURO 2020: Belgia – Italia, 1-2. „Squadra Azzurra” va înfrunta Spania, pe Wembley, în semifinale

0 35

Al doilea act al sferturilor, meciul dintre Belgia și Italia, cap de afiș al acestei faze eliminatorii, s-a jucat vineri pe Allianz Arena, din Munchen. Italienii s-au calificat în semifinală, cu două goluri marcate în prima repriză. Aceștia vor întâlni Spania, în penultima fază la EURO 2020.

Partida s-a jucat pe contre din primul minut, cu o ușoară dominare din partea italienilor, care au marcat în minutul 13, prin Bonucci, un gol anulat pe motiv de offside, după consultarea sistemului VAR.

Belgienii au replicat peste 10 minute, prin Kevin De Bruyne, al cărui șut l-a scos în evidență pentru prima dată pe Donnarumma, care a respins în corner.

Apoi, în minutul 26, a venit rândul lui Romelo Lukaku să îl pună din nou la încercare pe Donnarumma, care a respins iar în corner un șut din marginea careului.

După o jumătate de oră de faze frumoase de poartă, Barella a deschis scorul pentru Italia, după o pasă primită de la Verratti (0-1, min. 31).

Cu un minut înainte de finalul reprizei, Lorenzo Insigne a profitat de lipsa de marcaj și a șutat din marginea careului, învingându-l pentru a doua oară în meci pe Thibaut Courtois (0-2, min. 44).

În minutele suplimentare ale reprizei, belgianul Jeremy Doku reușește o depășire în viteză, părtunde în careu, unde Di Lorenzo îl impinge și provoacă lovitura de pedeapsă. VAR-ul confirm și Lukaku îl execute cu sânge rece pe Donnarumma (1-2, min. 45+2).

În partea secundă, continua jocul pe contre, de data aceasta marile ocazii aparținându-le belgienilor. Lukaku este primul care ratează, șutând de la 3-4 metri în spatele unui adversar.

Jeremy Doku a fost și el la câțiva centimetri de egalare, șutul său din marginea careului trecând foarte puțin peste transversală.

Belgienii au încheiat meciul în jumătatea italiană, cu Thibaut Courtois în careu la ultimul corner, însă fără succes, legendara experiență defensivă a fotbaliștilor din „cizmă” aducându-le calificarea, cu 2-1, în semifinala, în care vor întâlni Spania, la Londra, pe Wembley.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata