Euro 2020: Spania a învins Elveţia la loviturile de departajare. Prima echipă calificată în semifinale

0 43

Elveția și Spania au ridicat vineri seara cortina sferturilor de finală la EURO 2020, pe Gazprom Arena din Sankt Petersburg. Spania s-a calificat în semifinală după ce a învins cu scorul de 4-2 (1-1), în urma executării loviturilor de departajare, elvețienii jucând în 10 oameni din minutul 77.

Spania a deschis scorul devreme, cu noroc, Denis Zakaria marcând în propria poartă, în minutul 8 (0-1). A fost al 10-lea autogol al acestei ediții a EURO 2020.

În minutul 69, Xherdan Shaqiri profită de o greșeală a defensivei spaniole și egalează din apropierea porții (1-1).

Elvețienii rămân în 10 oameni în minutul 77, când Remo Freuler are o intervenție neglijentă și primește cartonaș roșu, confirmat și de sistemul VAR.

Până la finalul celor 90 de minute regulamentare, Elveția rezistă ofensivei iberice, care nu-și mai procură nici o ocazie periculoasă, și partida ajunge în prelungiri. După alte 30 de minute, rezultatul a rămas egal și s-a trecut la executarea loviturilor de departajare.

Busquets a deschis balul cu un șut în bară, ratând a șasea lovitură de pedeapsă consecutivă a Spaniei. După câte o execuție reușită de fiecare parte, Spania a revenit în joc după ce Unai Simmon a apărat în fața lui Fabian Schar (1-1).

Sommer repetă performanța lui Unai Simon, apărând în fața lui Rodri. În replica, tânărul portar spaniol respinge a doua lovitură consecutivă, menținând Spania în joc. Spaniolii marchează următoara execuție, în timp ce elvețienii ratează și a treia lovitură, Ruben Vargas șutând peste poartă.

Lovitura decisivă i-a aparținut lui Mikel Oyarzabal, care l-a învins pe Sommer și a trimis Spania în semifinală, unde va întâlni câștigătoarea partidei dintre Belgia și Italia.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata