EXPERT | Estimarea patrimoniului politic al fostului președinte Igor Dodon. „Moștenirea lui Dodon va include și coaliția cu încă cineva, în afară de Plahotniuc: principala persoană implicată în furtul unui milliard – Ilan Shor și partidul său”

0 125

Fostul Reprezentant Permanent al Moldovei la ONU și la Consiliul Europei, Alexei Tulbure, a evaluat moștenirea politică a fostului președintelui Igor Dodon.

Potrivit INFOTAG, el a scris, joi, pe rețelele de socializare că Dodon a devenit “primul președinte care nu și-a îndeplinit nicio promisiune”.

“Acesta este președintele care, după alegeri, a promis să reînceapă protestele de stradă și să devină liderul opoziției antioligarhice.

Dar după scrutin a intrat în slujba mafiei, pe care a slujit-o activ timp de trei ani și urma să conducă împreună cu ea sau, mai bine zis, să jefuiască moldovenii “,

a scris el.

El a amintit că Dodon a fost cel care a ieșit cu o inițiativă antidemocratică de a introduce un sistem electoral mixt.

“Acest lucru a contrazis interesele democrației, țării și chiar interesele propriului său Partid al socialiștilor, dar a fost benefic pentru mafiotul principal,

Plahotniuc, și pentru partidul său, PDM”, este specificat în postarea expertului.

El consideră că “moștenirea lui Dodon va include și coaliția cu încă cineva, în afară de Plahotniuc:

principala persoană implicată în furtul unui milliard – Ilan Shor și partidul său.

“Din cauza aceastei mezalianță a fost posibil, ca prim-ministrul de buzunar al lui Dodon, Ion Chicu, să demisioneze”, a scris Tulbure.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata