Expert: PAS nu fără motiv vrea să obţină o majoritate în Parlament

0 65

Analistul politic Victor Ciobanu consideră că principala sarcină a oponenţilor partidului pro-prezidenţial PAS este de a o împiedica să obţină majoritatea în Parlament.

Potrivit Infotag, el a scris joi pe facebook că „în ultima vreme a existat o sincronizare a eforturilor şi mesajelor socialiştilor, comuniştilor, protejaţilor lui Plahotniuc, şoroviştilor şi Platon”.

Potrivit expertului, partidul pro-prezidenţial aşteaptă, nu fără motiv, să obţină o majoritate individuală în Parlament.

„Dacă se întâmplă acest lucru, va fi pentru prima dată când un partid pro-european de dreapta obţine majoritatea în Parlamentul moldovenesc. Dar va fi suficient acest lucru pentru a realiza reforme radicale?

Permiteţi-mi să vă reamintesc că PAS avea deja un guvern aproape „monocromatic”, care, deşi a anunţat astfel de reforme, nu a putut să le pună în aplicare. Şi guvernul însuşi părea suficient de palid, îi lipsea fie impulsul, fie hotărâre. Dar Declaraţia privind statul ocupat a oferit o astfel de oportunitate”, a spus Ciobanu.

În opinia sa, „niciun partid din Moldova nu are acum un potenţial de a oferi cadre pentru o majoritate parlamentară, guvern şi conducerea altor structuri de la putere”.

„Doar abordarea cea mai incluzivă va permite rezolvarea acestei probleme, care nu este încă vizibilă din partea formaţiunii pro-prezidenţiale”, a concluzionat el.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata