Explozie de cazuri: Transnistria înăsprește măsurile de carantină

0 30

În Transnistria s-a decis înăsprirea măsurilor de carantină.

Potrivit Infotag, această decizie a fost luată joi de către sediul operaţional în urma unei discuţii asupra situaţiei epidemiologice.

Având în vedere că rata medie a incidenţei zilnice a ajuns la 346 de cazuri, faţă de 340 înregistrate săptămâna trecută,

a fost decis revenirea la restricţii mai severe de carantină pentru a preîntâmpina cel de-al treilea val de infecţii.

Printre acestea se numără interzicerea organizării tuturor evenimentelor publice: culturale, sportive, de divertisment şi sărbători.

Unităţile de catering nu pot organiza banchete la localurile lor. Distanţa dintre clienţi nu trebuie să fie mai mică de un metru.

Doar o familie se poate aşeza la aceeaşi masă. Noaptea (de la 22:00 la 8:00) cafenelele şi restaurantele ar trebui să fie închise pentru vizitatori.

În transportul public, de asemenea, va fi instituit regim de carantină: de la 6:00 până la 10:00 şi de la 16:00 până la 20:00, astfel încât cetăţenii să poată ajunge la locul de muncă (serviciu) şi să se întoarcă acasă la sfârşitul zilei de lucru.

Liderul regiunii, Vadim Krasnoselski, a motivat înăsprirea măsurilor preventive, menţionând că “în lupta împotriva coronavirusului, întârzierea este plină

de consecinţe grave, uneori ireversibile”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata