Octombrie 17, 2019

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte

Donald Trump critică operațiunea Turciei în Siria: „Este o idee rea”

09 Octombrie 2019 21:25 62 0

Președintele american Donald Trump a criticat miercuri operațiunea militară lansată de Turcia în nordul Siriei, menționând că este o „idee rea” pe care nu o susține.

De asemenea, președintele a avertizat că Ankara poartă acum responsabilitatea pentru toţi luptătorii Statului Islamic din acea zonă, transmit Reuters şi AFP, relatează Agerpres.

„În această dimineaţă, Turcia, membră a NATO, a invadat Siria. Statele Unite nu susţin acest atac şi i-au indicat în mod clar Turciei că această operaţiune este o idee rea”, a menţionat Donald Trump într-un scurt comunicat.

Turcia a lansat o operaţiune militară împotriva milițiilor kurde din Siria. Aviația de luptă a bombardat părți din nord-estul țării, la câteva zile după ce Donald Trump anunța în mod surprinzător retragerea trupelor americane din regiune.

Președintele turc, Recep Erdogan, a spus că operațiunea, denumită ″Izvorul păcii″, are ca scop crearea unei zone de siguranță, curățată de milițiile kurzilor, pe care regimul de la Ankara le consideră teroriste.

 

© 2019 NewsIN