Facebook va monitoriza postările care vor fi publicate de către utilizatorii din R. Moldova pentru a depista știrile false, în contextul alegerilor anticipate

0 53

Compania Facebook anunță că va monitoriza pe parcursul lunii iulie postările care vor fi publicate pe Facebook și Instagram de către utilizatorii din R. Moldova, pentru a depista știrile false. Monitorizarea are loc în contextul alegerilor parlamentare anticipate, care vor avea loc în R. Moldova în data de 11 iulie.

Programul de verificare a informațiilor de pe Facebook include mai mult de 80 de parteneri din întreaga lume, care monitorizează conținutul scris în peste 60 de limbi. Acești parteneri joacă un rol esențial în identificarea dezinformării virale. Atunci când un verificator consideră că o informație este falsă, Facebook adaugă o etichetă de avertizare la conținut și reduce semnificativ distribuția acesteia. Paginile și domeniile care distribuie în mod repetat știri false vor constata, de asemenea, reducerea distribuirii acestora și eliminarea posibilității de monetizare și de a face publicitate.

Suntem încântați să salutăm venirea AFP în echipă în calitate de partener de verificare a informațiilor care oferă o soluție temporară pentru Moldova. AFP este un partener-cheie, cu reporteri experimentați din întreaga lume, iar munca lor vitală ne va ajuta să reducem în continuare răspândirea dezinformării în limba română pe platformele noastre”,  a declarat managerul de dezvoltare a parteneriatului strategic în cadrul companiei Facebook, Sophie Eyears.

Facebook are o strategie pentru combaterea dezinformării, axată pe trei direcții: informează oamenii, oferindu-le mai mult context pentru postările pe care le citesc, reduce vizibilitatea știrilor false și a conținutului îndoielnic, elimină conținutul care încalcă Standardele comunității și politicile de publicitate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata