Falsuri în certificate de vaccinare au fost depistate în punctele de trecere a frontierei

0 17

Falsuri în certificate de vaccinare împotriva Covid-19 au fost depistate la doi conaționali. Aceștia pentru a fi scutiți de autoizolare pe teritoriul Republicii Moldova s-ar fi imunizat însă doar pe hârtie. Polițiștii de frontieră au constatat că documentele prezentate erau emise de autoritățile medicale moldovenești în perioade când cetățenii  se aflau peste hotarele țării.

Cazurile au fost consemnate ieri seara, în punctele de trecere a frontierei Leușeni și Giurgiulești – Galați.

Moldoveanul din raionul Florești, printre documentele înmânate la control a fost și certificatul de vaccinare antiCovid-19. La verificarea în baza de date,  s-a aflat că ziua indicată în certificat precum că s-ar fi vaccinat nu corespunde realității – persoana  nici nu era în țară. Cetățeanul a ezitat să vorbească despre cele constatate.

Totodată, și-a justificat ilegalitatea la care a recurs cea de-a doua persoană – tânără din Chișinău,  prin faptul că starea de sănătate nu-i permitea să se imunizeze. Aceasta s-a prezentat în calitate de pasager la  cursa Moldova – Italia.

În ambele incidente, documentele falsificate au fost ridicate, iar pe numele persoanelor inițiate cercetări în vederea elucidării circumstanțelor și identificarea tuturor persoanelor implicate la elaborarea actelor oficiale false.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata