Festivalul în urma căruia 250.000 de persoane s-au infectat cu coronavirus

0 107

Peste 250.000 de persoane s-au infectat cu coronavirus în urma unui festival ce a avut loc în SUA la începutul lunii august și la care au participat 460.000 de motocicliști, potrivit unui studiu realizat de economiștii de la Universitatea din San Diego.

Sturgis Motorcycle Rally este un eveniment anual de zece zile, ținut între 7 și 16 august, în statul Dakota de Sud. Sutele de mii de motocicliști care au participat nu au respectat niciuna dintre regulile de prevenție a transmiterii noului coronavirus – cum ar fi distanțarea fizică sau purtatul măștilor de portecție. Acest lucru a produs încă de la început îngrijorări că ar putea duce la un număr mare de infectări, potrivit studiului Institutul de Economie a Muncii IZA și citat de NBC News.

„Festivalul Sturgis a fost una dintre cele mai mari adunări umane de la izbucnirea pandemiei COVID-19 în Statele Unite”, a spus Joseph J. Sabia, unul dintre autorii studiului.

În urma acestui festival, 266.796 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus – adică 19% din cele 1,4 milioane de cazuri depistate în Statele Unite în perioada 2 august – 2 septembrie.

Având în vedere că tratamentul pentru un bolnav de Covid-19 se ridică în medie la 46.000 de dolari, asta înseamnă că acest eveniment a costat autoritățile sanitare din SUA peste 12,2 miliarde de dolari.

„Sunt suficienți bani încât toți cei 462.182 de participanți puteau fi plătiți cu 26,553 de dolari ca să nu participe”, arată autorii studiului.

Studiu a fost realizat în baza datelor colectate de pe telefoanele mobile ale persoanelor care s-au aflat în zona localității Sturgis în prima parte a lunii august, suprapuse cu rapoartele autorităților sanitare.

În urma acestui eveniment, Dakota de Sud a înregistrat o creștere cu 35% a cazurilor de coronavirus. Statele din care au venit cei mai mulți participanți la festival – precum Arizona, California, Colorado, Iowa, Minnesota, Nebraska, Nevada, Washington sau Wyoming – au înregistrat o creștere cu aproape 11% a infectărilor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata