Filip, către Diacov: Nu poți spăla rufele în public și să spui despre discuțiile care au loc la Biroul Executiv

0 133

„Nu poți spăla rufele în public sau să faci publice discuțiile care au loc la Biroul Executiv”. Este replica liderului PDM, Pavel Filip, la declarația făcută de președintele fracțiunii democraților, Dumitru Diacov, precum că câțiva membri ai Biroului Executiv al formațiunii vor ca PDM să părăsească alianța cu socialiștii.

„Nu poți spăla rufele în public sau să faci publice discuțiile care au loc la Biroul Executiv. Este evident că sunt păreri diferite și asta nu înseamnă că un coleg sau altul stă pe altă fază. Noi discutăm absolut toate variantele posibile, cântărim beneficiile sau ce avem de pierdut în această situație. Eu nu cred că a fost o declarație absolut inspirată pentru că eu nu cunosc, doi, trei ar fi împotrivă”, a declarat Pavel Filip în cadrul unei emisiuni la TVR Moldova.

Întrebat dacă unii democrați sunt nemulțumiți de coaliția cu socialiștii, Filip a menționat că: „Nu e vorba de voci nemulțumite în biroul Executiv, ci de vocile tuturor, absolut raționale, prin care se fac calcule, ce avem, care sunt beneficiile noastre pentru că suntem în această coaliție, care pot fi ele dacă ieșim din coaliție, ce poate urma mai departe. E firesc să avem astfel de discuții, pentru că suntem un partid politic și cântărim care este locul nostru și impactul în urma unor acțiuni”.

Amintim că în cadrul unui interviu la un post privat de televiziune, Dumitru Diacov a spus că patru din 20 de membri ai Biroului Executiv al formațiunii vor ca PDM să părăsească alianța. De cealaltă parte, PSRM afirmă că nu se implică în treburile interne ale partenerului de guvernare.

În prezent, din coaliţia de guvernare PDM-PSRM fac parte 48 de deputați, dintre care 37 de socialişti şi 11 democraţi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata