„Fiți gata să veniți la primul apel”. Igor Dodon a anunțat proteste la Președinție, dacă nu va fi recunoscută victoria PCRM-PSRM

foto: newsmaker.md
1 191

Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (PCRM-PSRM) a organizat un protest în fața Curții Supreme de Justiție (CSJ), care urmează să examineze recursul la hotărârea Curții de Apel Chișinău, cu privire la reducerea numărului de secții de votare pentru alegătorii din Transnistria, scrie newsmaker.md.

În fruntea protestatarilor au venit socialistul Vlad Bătrîncea și comunistul Constantin Starîș. Ulterior, a apărut Igor Dodon. Acesta a anunțat că protestele vor continua în cazul în care CSJ nu va anula hotărârea Curții de Apel Chișinău.

„Provocatorii se vor scălda în Nistru”, a amenințat Dodon, iar ulterior a precizat: „noi suntem oameni pașnici” și și-a chemat susținătorii să participe în număr cât mai mare la scrutinul parlamentar.

„Astăzi am venit cu steaguri, mâine vom veni cu furci, dacă nu va fi revăzută decizia. Nu vom permite acest lucru, veți fi aruncați în Nistru și îi avertizez pe domnii Grosu, Alaiba și restul să-și ia de pe acum „kupalnice” (costume de baie, N. Red.”), a amenințat socialistul Bogdan Țîrdea.

„Dacă vor încerca să anuleze rezultatul alegerilor sau vor refuza să recunoască victoria noastră, vom protesta”, a adăugat Igor Dodon.

Manifestanții au scandat „țara nu se vinde!”, „rușine” și „jos coțofana!”.

Pe 8 iulie, Curtea de Apel Chișinău a admis integral contestația depusă de către Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr” către Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova. Magistrații au ajuns la concluzia că numărul secțiilor de votare pentru alegătorii din stânga Nistrului trebuie redus de la 41 la 12. Hotărârea este cu drept de recurs la Curtea Supremă de Justiţie. Cererea de recurs poate fi depusă în termen de o zi de la pronunțarea dispozitivului hotărârii la Curtea de Apel Chișinău.

Liderul PSRM Igor Dodon a criticat hotărârea și a menționat că ar putea fi un motiv pentru invalidarea rezultatelor scrutinului. De asemenea, socialist a anunțat proteste de amploare.

1 Comentariu
  1. Klaus spune

    De avut in vedere că pe 29 noiembrie 2020 pentru sovetul secesionist suprem de la Tiraspol au fost la urne mai puțin 28 procente din electoratul nistrean. La Camenka – cam 20 la sută din electorat ..Din ei cam 25 au votat contra tuturor candidatilor sau au deteriorat buletinul de vot. S-a simtit un absenteism pronunțat. Cum vor vota acum, pe 11 iulie, Dumnezeu stie. Probabil că sunt motivați de KULIOCE …Dar participarea lor este problematică și nedemocratică , fiindca Tiraspolul nu a permis pe teren agitatia electorala, formarea democratica a sectoarelor si garantarea participarii observatorilor onesti. Aici e FIȘKA – lipsa controlului constitutioanal din partea RM asupra enclavei se paratiste. Despe ansenteism nistrean gasiti si aci https://moldova.europalibera.org/a/la-tiraspol-alegerile-pentru-sovietul-suprem-au-crescut-pre%C8%9Bul-la-p%C3%A2ine-(video-audio)/30988560.html

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata