Fiul oligarhului rus, dat în judecată de propria mamă pentru avere, a fugit în Rusia: „Sunt stresat și speriat”

0 304

Fiul unui oligarh rus miliardar, care este dat în judecată de propria mamă pentru o avere de 453 milioane de lire sterline, a fugit din Marea Britanie în Rusia cu câteva zile înainte de ședința de judecată, scrie The Guardian.

Cel mai scump divorț din istorie

Lupta dintre Tatiana Akhmedova, fostul ei soț și fiul lor, a început când cei doi soți au decis să divorțeze. Acum, femeia îl acuză pe fostul ei soț, Farkhad Akhmedov, un oligarh și aliat al președintelui rus, Vladimir Putin, și pe fiul lor, Temur Akhmedov, că au ascuns bunuri în valoare de sute de milioane de lire pentru a evita să i le transfere, în urma deciziei Înaltei Curți din 2016.

Miercuri, urma să aibă loc o nouă ședință de judecată, însă fiul oligarhului a fugit în Rusia suținând că se simte „stresat și speriat”.

„Mă simt stresat și speriat gândidu-mă la posibilitatea de mă reîntoarce în Londra. Oamenii folosesc echipe de supraveghere… mă hărțuiesc. Beau foarte mult”, le-a transmis Temur judecătorilor printr-un video.

Temur, despre care se presupune că ar avea o avere personală în valoare de zeci de milioane de lire sterline, suține că nu are acces la suficienți bani pentru a plăti un loc de cazare în Londra. Totodată el spune că nu poate locui în apartamentul său din One Hyde Park, pentru că l-a folosit ca garanție pentru un împrumut pentru a-și plăti taxele legale.

Avocatul Tatianei Akhmedova suține că Temur are în posesia lui un Rolls-Royce și o Tesla. Totodată, acesta menționează că fiul oligarhului continuă să ducă un stil de viață „generos”.

Akhmedova susține că soțul ei rus de origine azeră a transferat bani și bunuri fiului lor pentru a evita să-i plătească. Ei neagă acuzațiile și spun că Tatiana știa de cadourile pe care tatăl i le făcea fiului. Aceste cadouri includeau un apartament de 30 de milioane de lire sterline în One Hyde Park, o zonă exclusivistă Londrei, la acea vreme.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata