Focar de Covid-19 într-o localitate din sudul Spaniei. 70% din populație este infectată cu SARS-CoV-2

0 33

Se vorbește de testare în masă dar puține țări o pot pune în practică. Dar când vine vorba de localități, este un pic mai simplu. Așa s-a întâmplat în Cuevas del Becerro, din Spania.

Din cei 1.600 de locuitori au ieșit pozitiv la testul covid 1.120! E o cifră uimitoare. Printre cei depistaţi se numără primarul, angajați din primărie și școli şi chiar poliţişti.

„Mi-au trimis un mesaj pentru ziua de vineri, când a fost testarea în masp, dar nu a fost pentru mine, ci pentru soţul meu. Rezultatul a fost negativ, aşa că i-au trimis un mesaj nou astăzi. Asta a fost tot, eu am făcut testul PCR în nas şi în gură, iar acum aşteptăm să vedem”, a spus unul dintre localnici.

Sute de voluntari s-au mobilizat

„Nu am simptome, am venit pentru c testul este pentru toţi. Am venit pentru a putea opri această infectare”, a declarat un alt localnic.

Și pentru că în localitate toți au rămas izolați, sute de voluntari s-au mobilizat să livreze mâncare la domiciliu.

Pedro Niebla Ponze, primarul localității Cuevas del Becerro: „Ne organizăm pe două numere de telefon, unul pentru Whatsapp, iar altul pentru apelurile telefonice, pe care doi oameni din consiliu le vor prelua şi le vor trimite mai departe către protecţia civilă. Tocmai ce am terminat un meeting. Ne vor ajuta să facem livrări acasă, către persoanele care nu pot merge la magazin sau care nu îşi pot părăsi locuinţa”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata