Folosirea marijuanei în scop recreațional a fost votată de alegătorii din New Jersey

0 50

Alegătorii din New Jersey au votat pentru aprobarea unui amendament constituțional prin care se legalizează canabisul. Acest lucru pune presiune asupra statelor vecine, precum New York, scrie New York Times.

După ani de eșecuri legislative, alegătorii din New Jersey au autorizat marți legalitatea folosirii marijuanei în scop recreațional. Decizia vine după ce anul acesta a fost un număr foarte mare de arestări pentru consumul de droguri în comunitățile minoritare.

Votul de marți le va permite oficialilor din New Jersey să înceapă procesul – care ar putea să fie unul îndelungat – de stabilire a normelor legate de reglementarea și testarea canabisului și eliberarea licențelor pentru comercializarea drogului.

Rezultatul votului crește și presiunea asupra parlamentarilor din New York și Pennsylvania care susțin legalizarea marijuanei. Dacă ei nu vor lua măsuri rapide, riscă să piardp avantajul competitiv față de New Jersey, care este de așteptat să se trnasforme în una dintre cele mai mari piețe de marijuana din țară.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata