Fostul polițist-șef Alexandru Pînzari, plasat în arest preventiv pentru 30 de zile

0 67

Fostul șef al Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Pînzari, care a deținut și funcția de ministru al apărării, a fost plasat în arest preventivpentru 30 de zile, după ce Judecătoria Chișinău/Ciocana a admis ieri integral demersul procurorilor, transmite IPN.

Alexandru Pînzari a fost reținut vinerea trecută în dosarul ce vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr. 5 din cadrul Inspectoratului Național de Investigații al IGP. Dosarul este cercetat prin prisma comiterii următoarelor infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”,  „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, la 30 iulie au fost efectuate percheziții în automobilul și domiciliul unui alt figurant pe dosar, care ocupa la momentul comiterii faptelor investigate funcții de conducere în cadrul IGP al MAI. În urma perchezițiilor, au fost ridicate dispozitive electronice și înscrisuri. Ulterior, figurantul a fost reținut.

Pe de altă parte, Alexandru Pînzari susține că nu a încălcat legislația și este deschis să colaboreze cu ancheta. „Știam care sunt «bunele intenții» ale unor persoane interesate de acest caz și tocmai de asta nu sunt surprins de nimic. Un lucru vreau să vă zic acum, eu răspund de fiecare acțiune a mea și sunt responsabil doar de ceea ce am făcut, nu de ceea ce «li se pare unora»”, este mesajul transmis de Alexandru Pînzari, pe Facebook, prin intermediul familiei sale.

Partidul Democrat a sărit în apărarea fostului șef al poliției moldovene. Alexandru Pînzari, care este și vicepreședintele PDM, e descris într-un comunicat de presă al partidului drept „un profesionist, un patriot și un om căruia îi pasă de țară”. PDM cere publicului să nu se grăbească să-l judece și să-l condamne pe Pânzari, sperând că el va avea parte de o justiție corectă.

„Considerăm că prin reținerea acestuia unii dintre cei care ar fi trebuit până acum să lupte cu hoții și corupții încearcă astfel să se dea bine pe lângă noua putere”, mai scrie PDM.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata