Fostul prim-ministru al R. Moldova în 2015, ales în consiliul Bemol

0 67

Chiril Gaburici, prim-ministru al Republicii Moldova în februarie – iunie 2015, s-a ales cu o nouă funcție în cadrul uneia dintre cele mai mari companii petroliere din Republica Moldova.

Astfel proprietarul companiei Bemol Retail a decis crearea Consiliului Directorilor, în care au fost aleși fostul premier Chiril Gaburici, fostul președinte al Curții Constituționale Dumitru Pulbere și oamenii de afaceri Rafiq Aliyev, Dumitru Tira, și Carlo Arturo Garuzzo, scrie  Mold-street.

„Obiectivele și rolul Consiliului creat constau în implicarea activă în formularea de strategii vitale pentru Companie precum fuziuni, achiziții, extindere, diversificare, evaluarea strategiei și performanței corporative, consiliere, direcționare a managementului executiv în formularea și implementarea strategiilor de dezvoltare.

La fel, Consiliul va fi responsabil și de aprobarea strategiilor de responsabilitate socială și corporativă, bugetelor, planurilor și politicilor corporative, precum și de asigurarea faptului că compania are implementată o structură adecvată de guvernanță corporativă, în special menținerea acesteia la cele mai înalte standarde etice”, potrivit unui comunicat al Bemol.

Crearea Consiliului are ca scop și creșterea capacității de a distribui pe piață produse și servicii moderne și inovative la prețuri competitive, dar și promovarea valorilor unei activități social responsabile, menite sa asigure protecția mediului înconjurator, promovarea de soluții ecologiste in domeniul vizat, implementarea de tehnologii nepoluante, etc.

Bemol este una din cele mai mari rețele naționale de stații de alimentare cu produse petroliere. În mai mult de jumătate din stațiile Bemol sub brand-ul Naringi este implementat formatul de mini-cafenea urbană. Propreitar este compania Easeur Holdings BV, iar beneficiar este Rafiq Alyev.

Anul trecut compania a avut o cifră de afaceri de peste un miliard de lei și un profit de circa 310 milioane lei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata