Fostul șef al băncii Vaticanului a fost condamnat la aproape 9 ani de închisoare pentru delapidare și spălare de bani

0 23

Fostul șef al băncii Vaticanului, Angelo Caloia, a fost condamnat la aproape nouă ani de închisoare pentru spălare de bani și delapidare, relatează CNN.

Bărbatul de 81 de ani a primit joi o pedeapsă de opt ani și 11 luni de închisoare, care îl face cel mai înalt oficial de la Vatican care a fost condamnat pentru o infracțiune financiară. Avocatul său va face recurs..

Caloia a fost președinte al băncii din 1999 până în 2009. El și doi avocați au fost acuzați de delapidare de bani în timp ce gestionau vânzarea imobilelor italiene deținute de instituție, în perioada 2001-2008.

Banca Vaticanului, mult timp afectată de scandaluri financiare

Curtea Vaticanului i-a condamnat și pe cei doi avocați. Gabriele Liuzzo, în vârstă de 97 de ani, a primit aceeași sentință ca și Caloia. Fiul lui Liuzzo, Lamberto Liuzzo,

în vârstă de 55 de ani, a primit cinci ani și două luni.

Fiecare va trebui, de asemenea, să plătească amenzi și le este interzis accesul în funcții publice, potrivit unui comunicat al Vaticanului.

Banca Vaticanului a fost mult timp afectată de scandaluri financiare. În 2013, Papa Francisc a înființat un comitet de experți pentru a recomanda reforme

ale structurilor economice și administrative ale Sfântului Scaun, pentru a combate problema.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata