Fostul șef al CSM Victor Micu vrea să conducă Curtea Supremă de Justiție

0 72

Membrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) Victor Micu pretinde la funcția de șef al Curții Supreme de Justiție (CSJ). Potrivit Ziarului de Gardă, judecătorul participă la concurs și a susținut deja prima etapă.

Potrivit rezultatelor primului tur al competiției, Micu a acumulat 80 de puncte și va participa la concursul care se va desfășura peste 10 zile. Contracandidatul său va fi un alt membru al CSM – Petru Moraru.

În cadrul unei discuții cu ZdG Micu a declarat că scopul său principal va fi ca cetățenii să își recapete încrederea în sistemul judiciar: „Până la acest moment am trecut doar selecția. Nu cunosc când va fi desfășurat concursul. Consider că abilitățile pe care le-am dobândit de-a lungul anilor vor fi de folos pentru sistemul judecătoresc, pentru reformare, pentru a ajuta sistemul judecătoresc să-și recapete încrederea cetățenilor. La moment încă mă mai gândesc fiindcă până acum am trecut doar selecția. Consider că prin aportul meu ar fi posibil ca sistemul judecătoresc să-și recapete înceredere. Dacă colegii vor avea încredere în mine poate voi merge și mai departe”.

Victor Micu este la cel de-al doilea mandat de patru ani în calitate de membru al CSM, fiind ales la Adunarea Generală a Judecătorilor, din 20 octombrie 2017. De asemenea, el a deținut de două ori mandatul de șef al Consiliului.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata