FOTO | În satul Cigîrleni, raionul Ialoveni, oamenii votează într-un cort special amenajat

0 75

În satul Cigîrleni, raionul Ialoveni, oamenii votează într-un cort special amenajat. Asta deoarece autorităţile nu au reuşit să identifice un spaţiu potrivit conform cerinţelor, scrie publika.md.

Potrivit preşedintelui biroului electoral din Cigîrleni, Ala Andronic, localnicii sunt activi şi vin la vot în umărul mare, deşi afară plouă şi trebuie să-aştepte rândul afară.

“Iată am ajuns să o văd şi pe asta”, a declarat o localnică, care spune că nu mai ţine minte să fi votat vreodată în cort.

Până la această oră, 35 de alegători au solicitat urna mobilă. Aceştia sunt în special oameni în etate.

Până la această oră au votat 300 din 1962 de alegători din Cigîrleni.

Amintim că, în lipsa unor edificii conforme cerințelor, unde ar putea fi organizate secții de votare, CEC a decis ca în trei localități din țară, alegătorii vor fi așteptați la urne în corturi special amenajate în acest sens.

În cazul a două localități, Bogdanovca Nouă, din componența orașului Cimișlia, și Bîc, din componența comunei Bubuieci, municipiul Chișinău, spațiile oferite de administrația publică locală nu corespund cerințelor necesare de securitate, iar la Cigîrleni, raionul Ialoveni, s-a surpat acoperișul clădirii Casei de cultură, locație stabilită pentru secția de votare.

În satul Cigîrleni, raionul Ialoveni, oamenii votează într-un cort special amenajat. "Am ajuns să văd şi asta" (FOTO)

În satul Cigîrleni, raionul Ialoveni, oamenii votează într-un cort special amenajat. "Am ajuns să văd şi asta" (FOTO)

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata