FOTO | Insule private din Grecia, de vânzare

0 71

Insulele greceşti reprezintă simbolul statutului suprem. Ele sunt considerate a fi relativ accesibile printre cei bogaţi şi faimoşi, costând doar două milioane de dolari – mai puţin decât o cabană de schi în Aspen sau proprietăţi în partea de est a oraşului New York. Unele insule private din Grecia sunt disponibile la liber.

În privinţa naţionalităţii, orcine poate deveni proprietar de insulă. Singurele excepţii apar la achiziţionarea unei insule în apropierea unei frontiere naţionale sau a unui teren militar. Cetăţenilor non-europeni nu li se va permite cumpărarea de insule în apropierea frontierelor naţionale, potrivit site-ului greekcitytimes.com.

Pentru ca oricine să poată cumpăra proprietăţi în Grecia, trebuie să obţină un număr fiscal sau AFM. AFM-urile sunt uşor de achiziţionat şi pot fi emise la orice birou fiscal cu paşaport valabil. În plus, fondurile pentru toate proprietăţile achiziţionate în Grecia trebuie să fie contabilizate cu un “bilet roz” care arată de unde provin fondurile. În cazul în care nu se ştie de unde provin banii sau dacă nu există un bilet roz, guvernul îşi va asuma banii drept venit şi îi va impozita în consecinţă.

Cumpărătorii străini trebuie să-şi angajeze un avocat local, care să aibă cunoştinţe solide despre dreptul funciar şi imobiliar. În plus, documentele implicate în achiziţionarea unei insule private sunt în limba greacă, deci este necesar să existe expertiza cuiva care poate traduce şi descifra birocraţia.

 

Insula privată Rinia se află în vestul insulei Skyros din Marea Egee, la 4 kilometri de portul său. Insula Skyros este uşor accesibilă prin Aeroportul Internaţional Eleftherios Venizelos din Atena prin zboruri interne şi internaţionale, precum şi cu hidroavionul şi cu elicopterul.

Insula Rinia este plată şi acoperită în principal cu cedri de înălţime moderată. Principalele părţi ale teritoriului sunt straturi de argilă stâncoasă. Apele sale sunt albastre, cristaline şi unice.

O lege a fost adoptată şi semnată pe 8 august 2014 privind restricţii de construcţii aplicabile “terenurilor forestiere private” şi zonelor rurale pentru a acorda dezvoltarea proiectelor turistice.

Prin urmare, potrivit agentului imobiliar, insula este subvenţionată pentru dezvoltarea construcţiilor pe întreaga sa suprafaţă.

Pot fi construite mici hoteluri, bungalouri, vile pe o suprafaţă de 550.000 de metri pătraţi.

Frumoasa insulă St. Athanasios se află în Golful Corint, la 2,4 kilometri de oraşul Itea şi la mică distanţă de Delphi, staţiunea de schi Parnassos şi portul istoric Galaxidi. În prezent este listată pentru 220.000 de euro.

Insula Trinity, aflată în apropiere de Atena, i-a avut ca oaspeţi pe Winston Churchill şi The Beatles. Este localizată în sudul Golfului Evia. Insula este în cea mai mare parte plată, cu vegetaţie ornamentală din abundenţă, incluzând aproximativ 350 de măslini, fistic, păduri de pin şi chiparos şi o varietate de pomi fructiferi (rodie, cais, piersic, migdal, smochin). Preţul este la cerere.

Numită Nissos Makri, insula privată se află în sudul Echinades, în grupul insulelor Ionice. Este situată pe partea extremă sud-estică a Golfului Makri.

Insula Kato Antikeri se află în nord-vestul Cicladelor din Marea Egee, având 272 acri, şi este potrivită pentru investiţii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata