FOTO | Într-un bloc al Universității Tehnice a fost găsită o „Capsulă a Timpului”

0 133

În timp ce făceau reparație, într-o sală de la etajul trei din blocul de studii nr. 9, arondat Facultății Urbanism și Arhitectură a Universității Tehnice din Moldova (UTM), muncitorii au descoperit în podea o sticlă, în care se afla un mesaj datat din secolul trecut, transmite MOLDPRES.

Potrivit surselor de la UTM, „Capsula Timpului” a fost desigilată fără prea mult efort, iar hârtia aproape că nu a fost afectată. „Aceasta conținea o scrisoare scrisă de mână, cu litere de tipar, datând din 5 martie 1983, fiind semnată de entuziaștii care au fondat în secolul trecut, din surse proprii, o discotecă în cadrul acestei facultăți, denumită „TOOMM & K” și devenită celebră prin spiritul și cultura muzicală pe care o promova”, conform UTM.

Potrivit sursei citate, semnatarii mesajului – directorul „TOOMM & K” S. Rotaraș, vicedirectorul A. Pokatilov, DJ V. Cicikailo și tehnicianul de lumini E. Secrier, le-au transmis urmașilor lor un mesaj motivațional. Autorii au lăsat să se înțeleagă că pe vremea lor banii se cheltuiau chibzuit, cu prudență, iar mijloacele statutului se economiseau cu grijă. „Iar prin însuși titlul mesajului –„Послание в XXI век” (Adresare secolului XXI), semnat „Благодарные потомки!” (Urmași recunoscători) aveau să le transmită studenților de azi să fie recunoscători pentru moștenirea ce le-a fost lăsată, să o păstreze și să o valorifice în continuare, pentru următoarele generații”, scrie pe pagina oficială a UTM.

Scrisoare găsită după 38 de ani, în timpul unor reparații la Universitatea Tehnică din Moldova

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata