Franţa a felicitat-o pe Maia Sandu cu ocazia victoriei obţinute la alegerile prezidenţiale

0 79

Franţa a felicitat-o pe lidera Partidului “Acţiune şi Solidaritate” (PAS), Maia Sandu, cu ocazia victoriei obţinute la alegerile prezidenţiale din Republica Moldova. Potrivit Infotag cu referire la site-ul Ministerului de Externe francez, Republica Franceză a salutat “participarea activă la vot a poporului Republicii Moldova în toate componentele sale, ceea ce a permis ca o femeie să acceadă pentru prima dată la această funcţie, demonstrând în acelaşi timp vitalitatea democratică a acestei ţări”.

Potrivit autorilor mesajului, acest rezultat “marchează o alegere politică clară din partea cetăţenilor R. Moldova în favoarea dezvoltării Republicii Moldova stabile şi prospere”.

“Franţa, împreună cu partenerii săi europeni, vor însoţi şi sprijini Republica Moldova în realizarea reformelor care vizează consolidarea statului de drept şi combaterea corupţiei”, se spune în mesajul de felicitare.

În acesta, de asemenea, a fost exprimată speranţa că “noua configuraţie politică va contribui la o aprofundare durabilă a relaţiilor dintre Franţa şi R. Moldova în domeniile politic, economic, cultural şi lingvistic, datorită apartenenţei comune la Francofonie”.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata