Funcționari ai Primăriei Chișinău, filmați cum iau salariile angajaților fantomă

0 270

Un grup de persoane specializat în delapidarea averii străine a fost destructurat de oamenii legii. Potrivit unui comunicat emis de Poliție, persoanele cu funcții de răspundere din cadrul unor instituții de stat, angajau persoane fictive, iar ulterior, ridicau ilegal salariul acestora şi îl foloseau în interes personal.

Urmare a investigațiilor, forțele de ordine au constat că persoanele cu funcții de decizie din cadrul unei instituţii subordonate Direcţiei Educație Tineret şi Sport Centru din Capitală, începând cu anul 2019, au angajat fictiv la muncă, în diferite funcții de exercițiu, mai multe persoane, unele din ele aflându-se în acel moment peste hotarele țării sau în instituțiile penitenciare. Salariul acestora era extras de pe cardurile salariale, iar mijloacele financiare erau însușite şi folosite în interes personal.

Prejudiciul preliminar a fost estimat la 210 000 lei. Mărimea totală a prejudiciului urmează a fi constatată în cadrul urmăririi penale.

În acest context, oamenii legii au efectuat mai multe percheziţii autorizate, la domiciliile şi birourile suspecților. În cadrul perchezițiilor, au fost depistate carduri salariale ale persoanelor angajate fictiv, actele care au stat la baza angajării acestor persoane, precum şi o parte a mijloacelor financiare extrase de pe cardurile de salariu.

Pe acest caz, a fost inițiată o cauză penală pentru delapidarea averii străine, iar suspecții riscă de la 7 la 12 ani de închisoare.

Actualmente, forțele de ordine întreprind măsuri speciale de investigații și de urmărire penală necesare documentării cazului, acumulării probelor, stabilirii tuturor persoanelor suspecte.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata