Fundația lui Navalnîi, acuzată de „trădare”, după ce i-a scris lui Biden: „Ar trebui să primească o reacție foarte dură din partea FSB”

0 98

Fundația lui Navalnîi i-a cerut în scris lui Joe Biden sancțiuni împotriva unor oficiali și oameni de afaceri ruși. Textul documentului a fost publicat pe Facebook de către directorul executiv al fundației, iar la scurt timp, Casa Albă a confirmat pentru USA Today că a primit scrisoarea, scrie Kommersant.

FBK cere sancțiuni împotriva unor politicieni și oameni de afaceri, dintre care unii sunt apropiați de președintele rus, Vladimir Putin. În total, pe lista fundației sunt 35 de persoane, împărțite în trei categorii.

În listă se regăsesc, miliardarul Roman Abramovich, patron al clubului de fotbal Chelsea, dar și ministrul rus al Sănătății, Mihail Murashko.

Vladimir Ashurkov, directorul executiv al fundației, a declarat pentru CNN că scrisoarea a fost adresată personal lui Biden ca lider al „celei mai puternice țări” a lumii. „Dacă cineva poate face ceva, acestea sunt Statele Unite”, a spus el. Grupul anticorupție intenționează să trimită scrisori similare liderilor Uniunii Europene și Regatului Unit.

Vladimir Dzhabarov, prim-vicepreședinte rus al Comisiei pentru afaceri externe, a criticat organizația lui Navalnîi: „Miroase a trădare. Vă puteți imagina o organizație americană care face apel la Vladimir Putin cu o cerere de a impune sancțiuni împotriva președintelui SUA?”, scrie Ria Novosti.

„Apelul fundației către Statele Unite de a impune sancțiuni împotriva unor oficiali ruși de rang înalt ar trebui să primească o reacție foarte dură din partea FSB și a Procuraturii Generale”, adaugă Vladimir Dzhabarov.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata