Germania extinde carantina până în ianuarie. Nemții vor primi, totuși, o mică relaxare de Crăciun

0 36

Germania a decis să extindă lockdown-ul parțial până luna viitoare. Așa au stabilit de comun acord Angela Merkel și șefii celor 16 landuri germane.

Șefa guvernului a spus că au funcționat măsurile luate până acum – închidrea restaurantelor, barurilor, sălilor de sport și spațiile de agrement. Școlile și magazinele au rămas deschise.În ultimele două săptămâni, în Germania au fost mai puține cazuri noi decât în Franța, Italia, Marea Britanie și Polonia. Dar Merkel a spus clar că lucrurile nu trebuie făcute pe jumătate.

Angela Merkel, cancelarul Germaniei: „Multe lucruri arată că în 2021 va fi mai ușor. Iar acest gând de speranță, mai ales în ceea ce privește vaccinul, este ceva ce ne va ajuta să trecem peste pandemie pas cu pas.”

Germania va rămâne în lockdown ca și acum până la 20 decembrie. De Crăciun vor primii nemții o mică relaxare. Vor avea voie să se adune la masă în grupuri de 10, nu cinci ca până acum. Dar bucuria durează puțin. Angela Merkel s-a înțeles de principiu cu șefii landurilor să țină restricțiile până în ianuarie.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata