Germania: Manifestanții anti-Covid, puși sub observație de Serviciile de Informații

0 12

Serviciile de Informații germane au pus pentru prima dată sub observație un grup de protestatari împotriva restricțiilor guvernamentale asupra coronavirusului, potrivit rapoartelor mass-media citate de Reuters, în urma avertismentelor cu privire la influența crescândă a extremiștilor de extremă dreaptă.

Serviciul de informații interne din sud-vestul statului Baden-Wuerttemberg a dispus ca grupul numit „Querdenken 711” să fie supus observației, a raportat miercuri revista Spiegel, citând surse de securitate.

„Querdenken 711” a fost fondat în orașul Stuttgart și este văzut ca originea unei mișcări care promovează mitinguri de protest în toată țara.

Spiegel a declarat că autoritățile de securitate au fost alarmate în special de apelurile manifestanților pentru un miting mare la Berlin în ajunul Anului Nou, care este promovat în continuu de extremă dreaptă Reichsbuerger.

Membrii Reichsbuerger-ului (Cetățeni ai Reich-ului) nu recunosc Germania modernă ca stat legitim și insistă că primul „Deutsches Reich” mult mai mare este încă în viață, în ciuda înfrângerii Germaniei naziste în cel de-al Doilea Război Mondial.

Luna trecută, polițiștii au folosit tunuri de apă și gaze lacrimogene într-un efort de a împrăștia mii de protestatari în Berlin, supărați de restricțiile coronavirusului.

Deși majoritatea germanilor acceptă cele mai recente măsuri de lockdown, impuse în noiembrie pentru a reduce un al doilea val de pandemie, criticii spun că măsurile pun în pericol drepturile civile ale cetățenilor.

Germania a raportat miercuri un număr record de 590 de morți în legătură cu coronavirusul, ajungând la numărul total dedecese la 19.932.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata