Germania: Restricţiile nu vor mai fi luate doar în baza incidenţei cazurilor de Covid. Ce alţi factori vor fi luaţi în calcul

0 42

În Germania nu vor mai exista restricţii bazate doar pe incidenţa cazurilor de Covid, potrivit unui document de la Institutul Robert Koch (RKI), relatează The Local. Unul dintre noii factori ar urma să fie spitalizările.

Decizia apare în timp ce numărul de cazuri de Covid-19 din Germania continuă să crească, chiar dacă este în continuare un număr scăzut. Luni au fost raportate 324 de cazuri de Covid pentru ultimele 24 de ore, o creştere cu 53% comparativ cu săptămâna precedentă. Totodată, au fost înregistrat şi două decese în aceeaşi perioadă.

Incidenţa din ultimele şapte zile este de 6,4 cazuri de Covid la 100.000 de persoane, cea mai mare rată din 24 iunie. Statele germane au folosit rata incidenţei pentru a determina ce fel de restricţii să pună în practică.

Citând un document oficial RKI, rapoartele afirmă că „mai mulţi factori ar fi necesari pentru evaluare, dar ponderea dintre ei s-ar schimba”.

Potrivit unui raport din Bild, RKI se aşteaptă la o „scădere a cazurilor severe” şi, prin urmare, solicită o „concentrare mai puternică asupra consecinţelor infectării”, inclusiv a formelor grave care necesită spitalizare, decese şi efecte pe termen lung.

Institutul sugerează că o înăsprire a restricţiilor nu mai este justificabilă datorită ratei mare de vaccinare.

Luni, Ministerul Sănătăţii a spus că aşa-numita incidenţă de şapte zile va continua, totuşi, să fie un factor important.

„Incidenţa nu a fost niciodată singurul parametru pentru evaluarea situaţiei pandemice. Este şi va rămâne unul important”, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului.

Ultimele cifre arată că 58,2% din populaţie a fost vaccinată cu cel puţin o doză, iar 42,1% a făcut şi rapelul.

Unii politicieni şi experţi în sănătate au cerut statelor germane să nu mai pună atât de mult accentul pe rata de incidenţă. Cu toate acestea, răspândirea variantei Delta este încă o preocupare majoră, în special pentru persoanele nevaccinate.

Săptămâna trecută, varianta Delta, care a fost detectată pentru prima oară în India, a devenit tulpina dominantă în Germania şi este de aşteptat că numărul de cazuri să crească în continuare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata