Germania va testa un tren alimentat cu hidrogen. Se anunță sfârșitul erei Diesel pentru locomotive

0 56

Siemens și operatorul feroviar german Deutsche Bahn au anunțat că vor testa un tren alimentat cu hidrogen, notează CNN. Noua garnitură de tren va avea o autonomie de 370 de mile, datorită unei tehnologii care promite să reducă emisiile de CO2 și să contribuie la scoaterea din uz a 1.300 de unități diesel.

Companiile au declarat că testele unui tren echipat cu o nouă transmisie cu hidrogen vor începe în 2024 și vor funcționa timp de un an. Trenul cu două vagoane va atinge o viteză maximă de 160 de kilometri pe oră și poate fi reîncărcat în doar 15 minute.

„Mireo Plus H” va rula între trei orașe

Trenul, care se numește Mireo Plus H, va circula între trei orașe din statul german Baden-Württemberg, înlocuind, astfel, o unitate convențională cu motor diesel care rulează pe traseu. Noua garnitură de tren cu hidrogen va economisi în jur de 330 de tone de CO2 pe an, au precizat cele două companii.

Deutsche Bahn operează aproximativ 1.300 de trenuri diesel în servicii regionale și aproximativ 40% din rețeaua sa feroviară, de 33.000 de kilometri, nu a fost încă electrificată, ceea ce înseamnă că trenurile nu pot circula folosind linii electrice suspendate. Compania intenționează să elimine trenurile diesel din rețeaua sa până în 2050.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata