Gheorghe Cavcaliuc și Rusia, dragoste sub acoperire

0 152

Liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc a încercat astăzi să se victimizeze regizându-și propria-i reținere generând astfel un circ gratuit pe aeroportul din Moscova, de unde și-a acuzat oponenții politici de la Chișinău de reținerea sa. În fapt, Gheorghe Cavcaliuc, cu bună știință și beneficiind de susținerea lui Dodon a încălcat regulile de intrare în Federația Rusă, scrie deschide.md.

De fapt, de parte de a fi vreun adversar al Federației Ruse Gheorghe Cavcaliuc este extrem de apropiat de marele vecin al R.Moldova.

O simplă căutare pe pagina de facebook a fostului polițist arata din plin dorința acestuia de a intra in grațiile Rusiei. Astfel acesta a avut mai multe întrevederi cu ambasadorul Rusiei la Chișinău Oleg Vasnețov in cadrul carora, conform surselor Deschide.md, a încercat să capteze bunăvoința reprezentanților ruși. De asemenea, liderul PACE s-a numărat printre cei care au fost implicați în campania de „mulțumire” a Rusiei pentru vaccinurile Sputnik.

Totodată președintele PACE a făcut mai multe vizite în România, unde s-a întâlnit tot cu reprezentantii Federației Ruse fiind invitat inclusiv la receptiile oferite de ambasdorul Valeriy Kuzmin

Cavcaliuc și ambasadorul rus în România se cunosc foarte încă din perioada când Kuzmin activa la Chișinău.

Cu câteva săptămâni mai devreme, pe 22 februarie, președintele PACE a avut o întrevedere tot in Romania cu un alt reprezentant al intereselor rusesti si anume președintele Camerei de Cooperare Economică și Culturală Româno-Rusă (CCECRR)Tudor AFANASOV.

„Președintele (CCECRR), Tudor Afanasov, a declarat că susține apariția pe eşichierul politic din R. Moldova a Partidului PACE, care pune accentul pe dezvoltarea, prosperarea țării, păstrarea și promovarea valorilor primite de la strămoși”, scria Cavcaliuc.

În Romania Tudor Afanasov este cunoscut ca un promotor al intereselor rusesti si un susținător al regimului Putin. De asemenea el este si un susținător al grupului de bikeri „lupii nopți” care sunt cunoscuți ca fiind apropiați de presedintele Putin.

Recent Tudor Afansov împreună cu (CCECRR) a participat și organizat la Gura Humorului o masă rotundă intitulată „România – Rusia în noi formate de cooperare” unde au participat motocicliștii lui Putin.

Din cele mai sus mentionate se poate concluziona că el NU este nici pe departe vreun adversar al Federației Ruse ci doar o „torbedă” a lui Dodon aruncată în lupta electorală contra adversarilor lui Dodon.

În această campanie electorală, inclusiv pe aeroportul din Moscova, Cavcaliuc a făcut ce știe el mai bine: circ și înscenări.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata