Gheretele care nu dispun de documentație de amplasare vor fi evacuate

0 36

Până la sfârșitul săptămânii, toate gheretele instalate în perioada estivală și pentru care nu sunt aprobate scheme de amplasare, trebuie să fie evacuate.

Anunțul a fost făcută de către primarul general al mun. Chișinău Ion Ceban, pe 28 decembrie.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, edilul a menționat că încă mai sunt încă foarte multe gherete nu doar în parcuri, dar și pe străzile capitalei.

„Amplasarea acestora contravine regulamentului aprobat. Totodată, nu este corect în raport cu acei agenți economici care au participat la primele două licitații.

Astfel, pretorii trebuie facă curățenie în sectoarele lor. Între timp, sunt în proces de definitivare contractele ce urmează a fi semnate cu agenții economici,

ce și-au adjudecat locurile pentru gherete în urma licitațiilor”, a scris Ion Ceban și a precizat că documentele urmează să fie semnate în următoarele zile.

Edilul a mai menționat că mai mult de jumătate dintre agenții economici au efectuat pe jumătate plățile și că majoritatea a cerut ca banii să fie achitați în rate. Următoarea licitație este programată pentru luna ianuarie, atunci vor fi licitate mai multe locuri din sectoarele capitalei.

„Amintesc că, în urma primelor licitaţii deschise pentru dreptul de amplasare a unităților de comerț ambulant în sectoarele capitalei, în bugetul Primăriei Chişinău urmează să ajungă peste 50 mln lei. Banii vor fi redirecţionaţi pentru proiectele de infrastructură din capitală”, a precizat Ceban.

Lista gheretelor din municipiul Chişinău a fost inclusă pe o platformă online. Pe hartă sunt indicate pașapoartele gheretelor din cele 5 sectoare ale capitalei,

unde este indicat valabilitatea licenţei acestora, denumirea agentului economic care deţine unitatea de comerţ și adresa unde este amplasată aceasta.

Anterior, potrivit deciziei Primăriei, cele 94 de gherete care au fost amplasate în parcurile capitalei pe perioada estivală, urmau să fie evacuate până pe 31 octombrie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata