Gorilele de la grădina zoologică din San Diego au fost diagnosticate cu COVID-19

0 52

Se presupune că până la opt gorile din Zoo Safari Park din San Diego au contractat COVID-19 de la un îngrijitor după ce unul dintre animale a fost testat pozitiv, marcând prima transmitere cunoscută a virusului către maimuțe, au declarat luni oficialii zoologici, potrivit Reuters.

Trei dintre gorile au prezentat simptome specifice virusului, cum ar fi tuse. Două dintre acestea au avut rezultate pozitive în urma testeleor, iar una dintre ele a ieșit pozitiv asimptomatic. Starea lor de săntate nu este gravă și se așteaptă ca primatele să se recupereze complet, au transmis cei de la grădina zoologică din San Diego.

Analiza de laborator a unei probe fecale colectate miercuri trecute de la unul dintre cele două gorile văzute inițial cu tuse a detectat prezența virusului

două zile mai târziu, a declarat purtătorul de cuvânt al grădinii zoologice Andrew James.

Virusul s-ar transmite de la oameni la animale

Rezultatele pozitive au fost confirmate luni de către laboratoarele naționale de servicii veterinare ale Departamentului Agriculturii din SUA (USDA), a declarat grădina zoologică pe site-ul său.

Conform Centrelor pentru Controlul Bolilor (CDC), nu există dovezi că animalele joacă un rol semnificativ în răspândirea SARS-CoV-2 la oameni.

CDC este conștient de faptul că virusul se poate răspândi de la oameni la animale în anumite situații, dar spune că sunt necesare mai multe cercetări.

Se crede că gorilele au contractat virusul de la un membru al personalului asimptomatic, în ciuda respectării unor protocoale stricte de biosecuritate în conformitate

cu liniile directoare ale Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA, au transmis reprezentanții grădinii zoologice.

„În afară de o anumită congestie și tuse, gorilele se descurcă bine”, a declarat Lisa Peterson, directorul executiv al Parcului Safari Zoo din San Diego.

Parcul Safari Zoo din San Diego a fost complet închis publicului din 6 decembrie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata