Grigore Novac, despre decizia PSRM de a vota un Guvern condus de Grosu

0 200

„Noi nu putem să spunem dacă vom vota sau, dimpotrivă, nu vom vota Guvernul condus de Igor Grosu. Trebuie să vedem cu ce garnitură vine domnul Grosu.

Dacă domnul Grosu va avea aceeaşi prestaţie în faţa Parlamentului ca doamna Gavriliţa, poate nici să nu vină, pentru că este sortit eşecului”, a declarat deputatul PSRM Grigore Novac la emisiunea Punctul pe Azi de la postul TVR MOLDOVA.

Deputatul socialist a spus că decizia de retragere a Marianei Durleşteanu îi aparţine ei.

„Eu nu cred că doamna Durleşteanu s-a avântat într-un joc. A dat dovadă de seriozitate. Chiar dacă era un candidat susţinut de majoritatea parlamentară,

mofturile Maiei Sandu au prevalat”, a spus deputatul PAS, care a precizat că rolul Maiei Sandu este de a aduce partidele politice la masa dialogului.

Andrian Candu, preşedintele Partidului Pro Moldova, a declarat că, în acest moment, mai puţin contează simpatiile sau antipatiile.

„Un Guvern anticriză de o culoare politică neutră, cu un program bun de guvernare şi pentru o perioadă de timp determinată, este o soluţie foarte bună pentru a depăşi perioada actuală”, a spus Andrian Candu.

Deputatul PAS Sergiu Litvinenco a menţionat din platoul emisiunii că Igor Grosu este un candidat foarte bun.

„Are calităţile necesare pentru a conduce un Guvern. Va avea un program foarte bun şi va veni cu o echipă foarte bună.

Oprirea acestui virus este prioritatea zero, alegerile anticipate sunt prioritatea numărul unu. Eu cred că le vom reuşi pe ambele”, a spus deputatul PAS.

Într-o intervenţie telefoinică, Vasile Năstase, deputat al Partidului Platforma DA, a declarat că numele lui Igor Grosu nu a fost pronunţat în timpul discuţiilor.

„Pentru noi a fost o surpriză. Nu este clar dacă Igor Grosu doreşte să fie votat în Parlament sau va proceda ca în cazul garniturii doamnei Gavriliţa. Sunt mai multe necunoscute. Vom discuta la şedinţa Biroului Politic şi vom vedea cum vom proceda. Acum nu ştim dacă acest Guvern trebuie sau nu votat”, a spus Vasile Năstase.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata