Grupul de inițiativă în susținerea lui Igor Dodon, înregistrat de CEC

0 78

Comisia Electorală Centrală a decis astăzi înregistrarea grupurilor de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de președinte Igor Dodon și Serghei Toma, din partea Partidului Oamenilor Muncii.

Igor Dodon intenționează să candideze independent, dar șeful grupului său de inițiativă este secretarul executiv al Partidului Socialiștilor, Vlad Bătrâncea. Acesta însă a declarat că PSRM „nu are nimic” cu grupul de inițiativă Pentru înregistrarea candidaților în campania electorală. Grupurile de inițiativă ar urma să colecteze între 15.000 și 25.000 de semnături în favoarea acestora.

Până în prezent CEC a înregistrat 12 grupuri de inițiativă, urmând să se pronunțe din nou și în privința celui în susținerea lui Alexandr Kalinin, după ce a respins de două ori înregistrarea acestuia. Liderul formațiunii Partidul Nostru Renato Usatîi, președintele „Pro Moldova”, Andrian Candu și cel al Platformei DA, Andrei Năstase, au depus deja listele de subscripție la CEC pentru a fi înregistrați în calitate de concurenți electorali.

Astăzi este ultima zi pentru depunerea actelor în vederea înregistrării grupurilor de inițiativă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata