Guvernul britanic renunţă la planurile pentru paşaportul de vaccinare anti-Covid în Anglia

0 113

Savid Javid, ministrul britanic al Sănătăţii, a confirmat că Guvernul renunţă la planurile pentru impunerea de paşapoarte de vaccinare anti-Covid în Anglia.

 

Invitat la emisiunea de duminică a lui Andrew Marr de la BBC, el a spus: „Cred că multor oameni, instinctual, nu le place ideea. Mie nu mi-a plăcut vreodată ideea de a spune oamenilor: ”Trebuie să prezentaţi actele pentru o activitate cotidiană”. Vom urmări dovezile. Ce pot spune este că am analizat cum trebuie şi, în timp ce ar trebui să o păstrăm ca opţiune potenţială, sunt încântat să spun că nu vom continua cu planuri sau cu paşaportul de vaccinare. Paşapoartele erau destinate accesului în cluburile de noapte şi la evenimente de amploare din Anglia. Nu ar trebui să facem lucruri doar de dragul de a le face.”

Duminică dimineaţă, întrebat acelaşi lucru la Sky News, el s-a rezumat la a spune că „speră” că Guvernul va renunţa la idee, transmite News.ro.

Javid a mai precizat la BBC că este posibil ca în Anglia campania de administrare a dozei suplimentare de vaccin anti-Covid să înceapă luna aceasta.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata