Guvernul Gavriliţă nu a primit votul de încredere al deputaţilor

0 21

Guvernul Gavrilița nu trecut de testul Legislativului. După aproape cinci ore de discuții și dezbateri, niciun deputat nu și-a dat votul pentru învestirea Executivului.

În discursul său, în fața aleșilor poporului, prim-ministra desemnată, Natalia Gavrilița, a anunțat că pledează pentru alegeri parlamentare anticipate.

Președinta Parlamentului a anunțat că niciun deputat nu a votat pentru.

„Ceea ce ați solicitat, ați primit.”, a menționat Greceanîi.

Candidata la funcția de prim-ministră, Natalia Gavrilița, a mers joi în Parlament și a prezentat programul guvernamental și echipa, însă, deputații nu i-au acordat votul de încredere.

Natalia Gavrilița, prim-ministra desemnată: „Am venit aici pentru a face un pas necesar pentru alegerile anticipate. Cel mai des, trădarea s-a consumat aici în Parlament. Cetățenii au văzut cum Moldova a fost trădată. Avem un Parlament de deputați răpiți și purtați în portbagaj. Majoritatea deputaților votează legi care sărăcesc oamenii. PAS ca și majoritatea cetățenilor solicită declanșarea alegerilor parlamentare anticipate. Dragi cetățeni, am venit în fața dumnevoastră cu o echipă de guvernare, oameni profesioniști și care au demonstrat că pot construi afaceri de la zero. Noi nu ne-am născut în funcții publice. Ne asumăm gestionarea crizei economice și pandemice, curățarea instituțiilor statului de oameni corupți și organizarea alegerilor anticipate”.

La începutul ședinței Parlamentului, fracțiunea Partidului Democrat (PD), a propus ca deputații să parcurgă, timp de cinci minute, procedura acordării votului de încredere Cabinetului de miniștri propus de către Natalia Gavrilița. Înainte ca Natalia Gavrilița să țină un discurs de la tribuna centrală a Parlamentului,

deputații din platforma „Pentru Moldova” au părăsit sala plenului.

Haideți să nu facem show, dar să parcurgem această procedură timp de cinci minute.”, a menționat Pavel Filip.

„Nu vom asista la acest circ, deoarece mereu am dat dovadă de responsabilitate”, a spus deputata platformei Pentru Moldova, Violeta Ivanov.

Toți vrem anticipate, dar noaptea alții fac negocieri, fură miliarde. Corect a spus președintele, dacă suntem maturi și consecvenți, epuizăm două tentative,

apoi mergem la măria sa, alegătorul”, a declarat președintele fracțiunii PAS, Igor Grosu.

PD și cei de la Platforma DA au declarat că nu vor adresa întrebări prim-ministrei desemnate sau candidaților pentru fotoliile de miniștri.

Potrivit Constituției, dacă Guvernul nu este învestit după cel puțin două încercări, Parlamentul urmează să fie dizolvat şi să fie organizate alegeri anticipate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata