Iar nu încape de diasporă. Igor Dodon separă voturile moldovenilor plecați și cei din țară, date PAS-ului

0 132

Liderul socialiștilor, Igor Dodon nu poate „înghiți” ideea că diaspora susține masiv Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), iar voturile acordate la alegerile de duminică, 11 iulie au fost în mare parte pentru această formațiune. Astfel, socialistul se ia din nou de moldovenii din străinătate și face diferența dintre voturile acordate de cetățenii plecați și cei rămași acasă, scrie realitatea.md.

Igor Dodon se pare că stă prost și la capitolul calculelor, deoarece spune că, dacă am face o comparație dintre voturile primite de PAS de la cetățenii din interiorul țării noastre și cele acordate Blocului Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BECS), atunci „vedem că rezultatul BECS se apropie de cel al PAS”, deși datele oficiale ale Comisiei Electorale Centrale arată cu totul altfel.

„Chiar dacă avem PAS cu 62 de mandate de deputat (n.r. 63 de mandate), adică 52% (n.r. 52,80%), apropo – interiorul țării 47%, fără diasporă, apoi tot centru-stânga luat împreună se apropie de scorul PAS. De aceea trebuie reformată stânga. Acest lucru este real, eu sunt conștient de acest lucru și sunt gata cu ai mei colegi să propunem această reformare. O să consolidăm rândurile și vom discuta și cu alți reprezentanți ai partidelor de stânga, pentru a veni cu o idee de consolidare a centrei-stânga, poate chiar în această toamnă”, a spus Igor Dodon, în cadrul vlogului său de astăzi.
Precizăm că, nu este prima dată când Dodon este nemulțumit de faptul că diaspora are posibilitatea de a vota în cadrul alegerilor, susținând ideea că ar trebui să participe la scrutine doar moldovenii din țară. Motivul acestei viziuni promovată pe larg de socialist este faptul că cetățenii plecați peste hotare votează masiv, majoritatea forțele de dreapta, cu viziuni pro-europene și nu cele pro-ruse.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata