Igor Dodon a părăsit Reședința prezidențială de la Condrița

0 113

Președintele în exercițiu, Igor Dodon, a plecat din Reședința prezidențială de la Condrița. Declarațiile au fost făcute de către Dodon marți seara, în cadrul emisiunii Moldova în Direct” de la Moldova 1. Acesta a menționat că acum este important ca vila de la Condrița să nu fie distrusă”.

„De la Condrița am plecat deja. Important să nu distrugă. După anul 2009 au mai fost dintre aceștia care promiteau marea și sarea, și după aceea au distrus totul acolo”, a susținut Dodon.

Dodon a mai spus că pe perioada mandatului său nu s-ar fi făcut investiții la Condrița, iar clădirea Președinției din Chișinău nu a fost reparată din banii cetățenilor.

Din 2009 – până în 2018, această clădire stătea în centrul Chișinăului în buruieni. Eu am găsit posibilitatea și fără bani din bugetul de stat am reparat-o și acum o transmit următorului președinte. Cred că lucrul acesta este corect și frumos”, a declarat Dodon, menționând că nu au fost suportate cheltuieli mari pentru întreținerea clădirii Președinției.

„Este noul președinte ales. O să vedem cum va face față cheltuielilor pentru întreținerea acestei clădiri și angajaților din administrația prezidențială”, a spus Dodon, scrie ZdG.

În cadrul conferinței de luni a Maiei Sandu organizată cu jurnaliștii, preșdedinta aleasă menționat că va tăia costurile de întreținere a edificiilor administrate de Președinție, inclusiv va căuta o altă utilizare pentru vila de la Condrița.

„Nu am fost niciodată la Condrița, îmi este greu să spun ce utilizare eficientă, vom merge acolo să vedem. Celelalte clădiri pe care le deține Președinția… trebuie să vedem costurile și să venim cu măsuri de eficientizare. Știu doar că se irosesc bani publici acolo. Știu că e lux exagerat pentru o țară săracă în care pensia nu ajunge nici la nivelul de sărăcie. Vrem să vedem bugetul pentru 2021 și să vedem unde se pot mai eficient cheltui banii publici“, a declarat Maia Sandu.

Maia Sandu, candidata Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) la funcţia de preşedinte, a obținut cele mai multe voturi în cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, organizat la 16 noiembrie, urmând să fie prima femeie președintă a R. Moldova.

Rezultatele finale arată că Maia Sandu a acumulat 57,75% dintre voturi, iar Igor Dodon – 42,25%.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata