Igor Dodon a promulgat legea prin care SIS trece în subordinea Parlamentului

0 130

Igor Dodon, președintele în exercițiu al R.Moldova, a promulgat legea, votată săptămână trecută în Parlament, care prevede trecerea Serviciului de Informații și Securitate (SIS) în subordinea Legislativului. Informația a fost confirmată pentru Deschide.md de șefa Serviciului de Presă al Președinției, Carmena Sterpu. Legea a fost promulgată de Dodon chiar dacă ieri, 7 decembrie, Curtea Constituțională a suspendat-o.

Prin suspendarea legii Igor Dodon a fost lipsit de posibilitatea de a promulga legea până când Curtea Constituțională se va întruni pentru examinarea contestației.

Amintim că deputații PSRM și „Pentru Moldova” au votat pentru scoaterea Serviciului de Informații și Securitate din subordinea Președinției și revenirea instituției sub controlul Parlamentului.

Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, a solicitat Curții Constituționale să declare neconstituțională legea prin care SIS va trece în subordinea Parlamentului. Litvinenco susține că fracțiunea socialiștilor, cea a Partidului “ȘOR” și deputații Platformei ”Pentru Moldova” au încălcat joia trecută procedura de vot și implicit Constituția.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata