Igor Dodon acuză diaspora că a fost adusă „masiv”, cu autobuzele, la secţiile de votare

0 127

Igor Dodon continuă şirul atacurilor şi nemulţumirilor în adresa cetăţenilor R. Moldova de peste hotare, care au votat la alegerile din 1 noiembrie. Candidatul la un nou mandat de preşedinte acuză că diaspora a fost adusă „masiv” şi „organizat”, la secţiile de votare, cu autobuzele, însă cei din regiunea transnistreană au venit „fiecare cu maşina sa”.

Dodon a declarat, la un post de televiziune apropiat PSRM, că deţine imagini foto şi video cum se „aduc masiv oamenii la vot”, cu autobuzele, în ţările membre UE, precum  Italia, Germania şi alte ţări, însă nu îi este convenabil să arate aceste imagini acum.

„În Transnistria nu au fost aduşi masiv, cu autobuzele. Fiecare cu maşina sa, din ceea ce am văzut.  Oare de la 100, 150 de km, diaspora a venit aşa, pur şi simplu, pe pandemie?”, întreabă Igor Dodon, citat de TVR Moldova.

După alegerile din 1 noiembrie, în cadrul cărora Igor Dodon a acumulat puţin peste 3% din voturile diasporei, acesta a lansat mai multe atacuri în adresa cetăţenilor Republicii Moldova de este hotare, sugerând că diaspora nu ar trebui să decidă viitorul ţării.

Amintim că în cadrul unui briefing de presă, Dodon a declarat că votul celor din diasporă nu trebuie să decidă soarta R.Moldova: „Care vot trebuie să fie decisiv, noi care locuim în această țară sau să ne dăm soarta celor care de zeci de ani n-au fost în R. Moldova și poate nii nu vor să vină”.
De precizat că, primul atac Dodon l-a făcut ieri când declarat că diaspora reprezintă „un electorat paralel” a cărei preferinţe se află „în disonanţă” cu preferinţele majorităţii cetăţenilor din interiorul R. Moldova.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata