Igor Dodon admite, în premieră, că poate suferi o înfrângere la prezidențiale

0 227

Președintele Igor Dodon îi îndeamnă pe unii contracandidați de la prezidențiale să nu-și facă „mari iluzii” după ce au aflat datele sondajului Institutului Internațional Republican (IRI), deoarece situația s-ar fi schimbat în favoarea sa în comparație cu perioada iulie – august, când a fost realizată această cercetare. În același timp, președintele admite că poate să piardă alegerile, dar spune că nu va proceda „ca un copil alintat”, care se va trânti și va da din mâini și din picioare, scrie ziarulnational.md.

În cadrul emisiunii sale de pe rețelele de socializare, Igor Dodon a recunoscut că face în fiecare săptămână sondaje, fără a preciza și din ce resurse.

„Cu sondajele, ca să cunoașteți, noi în fiecare săptămână facem măsurări. Eu am văzut sondaje de prin luna iulie – august… (cu referire la sondajul IRI). Văd că se bucură unii dintre oponenți. Că au ratinguri… Oameni buni, hai să fim serioși. Diferența pe moment între cel care este primul și al doilea este minimum 10% în turul I și minimum 5% în turul II. Eu cred că și voi aveți aceleași sondaje, așa că munciți, întâlniți-vă cu oamenii. Dar votul de pe 1 noiembrie va arăta”, a declarat Igor Dodon.

Șeful statului a mai adăugat că ia în calcul și o înfrângere la prezidențiale, adăugând că o va lua ca atare. De asemenea, Igor Dodon spune că e afectat de criticile la adresa sa, chiar dacă încearcă să nu arate.

„Faptul că nu dau pe față nu înseamnă că nu mă deranjează. Evident că nu e plăcut. Eu am trecut diferite etape, eu am trecut și peste înfrângeri. Îmi aduc aminte anul 2011, când practic mi-a fost furată victoria în alegerile locale din Chișinău. Am început să construiesc de la zero un partid în 2012. Eu am trecut prin toate etapele – în sus și în jos. Sunt gata pentru orice scor electoral după data de 1 noiembrie. Oamenii vor decide.

Eu nu voi fi ca un copil alintat care va da din picioare și mâini… Că le-a fost luat ceva și gata, cum vor face unii oponenți de-ai mei. Eu nu voi face lucrul acesta. Eu voi accepta decizia poporului R. Moldova, aprecierile care le dă poporul. Deocamdată, eu văd că apreciere este. Dar loviturile sunt și vor fi în următoarele săptămâni. Eu știu că ei pregătesc diferite chestii și variante, să lovească în mine, să lovească în familie, să lovească în soție. Sunt urâte chestiile acestea. Dar vorba ceea, nu săpa groapa altuia, pentru că singur vei cădea în ea. Dumnezeu nu bate cu bățul. Eu niciodată nu am pregătit așa ceva. Cei care pregătesc așa ceva o s-o primească, ca bumerangul. Viața o să-i pună pe toți la punct”, a conchis Igor Dodon.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata