Igor Dodon amenință cu proteste, după ce au fost anulate 29 de secții

0 181

Liderul socialiștilor Igor Dodon și-a îndemnat susținătorii să fie gata să iasă în 24 de ore la protest împotriva deciziei Curții de Apel de a reduce numărul secțiilor de votare pentru alegătorii din stânga Nistrului de la 41 până la 12. Declarația a fost făcută de Igor Dodon, joi seara, în cadrul emisiunii ”Prime Time” de la postul PRIME TV.

Igor Dodon a calificat drept disperare a PAS decizia Curții de Apel de a reduce cu 30 numărul secțiilor de votare în stânga Nistrului.

”Fac un apel către susținătorii mei: Să fiți gata să ieșim la proteste masive, în următoarele 24 de ore. Posibil, chiar mâine, noi o să ieșim și la CEC, și la oficiile partidelor, care vor să limiteze dreptul de vot, și la CSJ, și Curtea de Apel, care s-a culcat sub dna Maia Sandu. Se încalcă absolut toate liniile roșii. Așa ceva nu și-a permis nimeni. Așa că fiți gata să ieșiți la proteste la apelul meu, proteste non-stop”, a spus Dodon.

Liderul PSRM a menționat că pentru diaspora nu au fost reduse numărul secțiilor de votare. În comparație cu alegerile prezidențiale, când au fost deschise 139 de secții de votare, pentru scrutinul din 11 iulie s-a decis deschiderea a 150 de secții de votare peste hotarele țării. Iar pentru regiunea transnistreană – 39 de secții de votare.

”De ce să micșorezi de trei ori? (numărul secțiilor de votare în stânga Nistrului – n.r.) Pentru că te temi de rezultatele alegerilor? De aceea, noi o să vă arătăm proteste. Au ieșit câteva sute de oameni și ei cred că pot organiza proteste? Ați văzut ce a fost duminica trecută la Chișinău? Câteva zeci de mii de persoane. Noi o să le arătăm cum se organizează proteste. O să stăm până când nu asigurăm dreptul la vot la toți cetățenii”, a mai spus Igor Dodon.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata