Igor Dodon amenință cu proteste în masă după ce Curtea Constituțională a declarat neconstituțională Legea care oferă statut special limbii ruse

0 70

Săptămâna viitoare, în mai multe raione ale țării, ar putea fi organizate proteste din cauza deciziei Curții Constituționale privind Legea care vizează statutul limbii ruse. Declarația a fost făcută de către președintele Partidului Socialiștilor (PSRM) Igor Dodon, în cadrul platformei online „Președintele răspunde” din 22 ianuarie.

Igor Dodon a precizat că, astăzi, deputații PSRM vor înregistra în parlament o nouă inițiativă privind funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova.

„De ce Curtea Constituțională joacă în aceste jocuri? Înțeleg că aici sunt judecători care se cred români și unii au cetățenia României,

dar trebuie să apere interesele moldovenilor, chiar dacă au anumite păreri personale.

Argumentele copilărești că în cadrul recesământului s-a constatat că 9% sunt ruși… cine v-a învățat normele juridice?”, a declarat Dodon.

Liderul socialiștilor a declarat că, săptămâna viitoare, ar putea fi organizate proteste în mai multe orașe, față de decizia Curții Constituționale.

„Vă jucați cu focul. Acești marginali de dreapta care umblă cu cușma lui Guguță. Nu provocați oamenii. Trebuie să ne străduim să păstrăm pacea interetnică.

Decizia de ieri va avea consecințe grave. Mă telefonează colegii din raioane.

Nu exclud că săptămâna viitoare vor fi proteste de amploare în majoritatea orașelor, care se vor uni într-un protest la Chișinău”, a declarat Dodon.

Pe 21 ianuarie, Curtea Constituțională a decis că Legea înaintată de PSRM privind funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova nu este constituțională.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata