Igor Dodon anunță consultări pentru formarea unei noi majorități parlamentare

0 100

Igor Dodon a declarat astăzi în cadrul unui briefing de presă că de azi va iniția discuțiile în primul rând cu partidele care au reprezentanți în Parlament și mai apoi cu grupurile parlamentare. Acesta își motivează decizia prin faptul că este necesar de evitat o criză politică.

„În contextul crizei pandemice și economice să mai avem și criză politică. Ce facem mai departe. Sunt pregătit pentru orice scenariu. Mă angajaez în fața susținătorilor mei că voi face tot posibilul să apăr acele promisiuni care le-am făcut. Nu plec nicăieri. Aștept mai întâi partidele parlamentare și pe urmă vom avea discuții și cu grupurile parlamentare”, a menționat Dodon.

Declarația vine în contextul în care acum o săptămână în urmă Igor Dodon spunea că nici în ruptul capului nu va face vreo coaliție parlamentară cu transfugi sau grupuri parlamentare.

În actualul Parlament, PSRM va face coaliție doar cu PDM, PAS și cu Platforma DA. Declarația a fost făcută de Igor Dodon pe 7 noiembrie în cadrul unei emisiuni TV.

Președintele a mai spus atunci că socialiștii în acest Legislativ nu vor face alianță cu transfugii și Partidul lui Ilan Șor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata