Igor Dodon, decorat cu medalie de către președintele belarus, Alexandr Lukașenko

0 49

Președintele în exercițiu, Igor Dodon, a fost decorat cu medalia „75 de ani de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei” de către președintele belarus, Alexandr Lukașenko. Anunțul a fost făcut de Dodon în urma unei întrevederi de lucru cu ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Belarus în Republica Moldova, Anatolii Kalinin.

„Medalia este decernată pentru contribuție semnificativă în educația patriotică a cetățenilor, perpetuarea memoriei celor căzuți, organizarea acțiunilor consacrate jubileului victoriei. Am fost decorat cu medalia respectivă în semn de recunoaștere deosebită a meritelor – în special, pentru inițiativa mea de a instala în orașul Minsk, monumentul lui Ion Soltîs, Erou al Uniunii Sovietice, originar din Moldova, dar și pentru restaurarea a zeci de complexe memoriale militare.

Am mulțumit prietenilor belaruși pentru aprecierea atât de înaltă a eforturilor mele și am subliniat importanța păstrării memoriei și a atitudinii grijulii față de istoria noastră comună”, a scris Dodon într-o postare pe Facebook.

Președintele în exercițiu a mai adăugat că în cadrul întrevederii au fost examinate mai multe chestiuni legate de interacțiunea dintre Belarus și Republica Moldova în cele mai importante domenii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata