Igor Dodon: Eu nu aș vota pentru Guvernul ce-l va propune Maia Sandu. Decizia însă o va lua partidul

0 159

Fostul șef de stat Igor Dodon spune că președinta Maia Sandu trebuie să înainteze un candidat la funcția de prim-ministru,

iar deputații vor decide dacă vor vota pentru noul cabinet sau nu. „Părerea mea personală este că nu trebuie învestit un Guvern propus de Maia Sandu”,

a declarat Igor Dodon, la emisiunea „Glavnîi vopros” de la NTV.

„Maia Sandu nu dorește să învestească un Guvern pentru că își face griji de ratingul electoral al Partidului Acțiune și Solidaritate.

Dacă alegerile anticipate parlamentare ar avea loc acum, ei cred că ar acumula mai multe voturi, decât dacă acestea ar avea loc peste 6 luni, de exemplu.

În orice situație, eu cred că nu trebuie votat un Guvern propus de Maia Sandu. Aceasta este părerea mea personală și cred că alegătorii noștri au aceeași părere.

Însă, decizia va fi luată de către Partidul Socialiștilor, la o ședință care va avea loc după ce se va nominaliza un candidat la funcția de premier”, a declarat Igor Dodon.

Liderul PSRM a criticat acțiunile președintei în special privind demisia Guvernului condus de Ion Chicu. „Se joacă în „nisipieră”, ba cer demisia Guvernului, ba veniți înapoi…”, a spus Dodon.

PSRM a cerut Curții Constituționale să se pronunțe asupra unui termen în care președintele trebuie să nominalizeze un prim-ministru.

Asta după ce Guvernul rămâne interimar, de la demisia premierului Ion Chicu din 23 decembrie 2020.

La rândul său, Maia Sandu a declarat că va veni săptămâna viitoare cu o decizie privind pasul următor pentru depășirea crizei politice.

„Chiar dacă un Guvern pe care îl voi propune va fi votat, este clar că în actualul Parlament nu există o majoritate care să susțină inițiativele acestuia și va fi mereu boicotat”, a explicat Maia Sandu, precizând că alegerile parlamentare anticipate sunt singura soluție pentru actuala situație politică.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata