Igor Dodon examinează posibilitatea suspendării Maiei Sandu din funcție „pentru a transmite competențele președintelui Parlamentului”

0 136

Președintele PSRM, Igor Dodon, spune că este examinată posibilitatea suspendării președintelui țării, astfel încât președintele Parlamentului

să preia interimatul funcției de șef al statului, scrie deschide.md.

„Vă asigur că nu se va ajunge la referendum privind demisia președintelui, pentru că asta costă bani și nu rezolvă problema, revii la același blocaj.

Suspendarea din funcție pentru a transmite competențele președintelui Parlamentului pentru o anumită perioadă, este o soluție.

În aceste condiții, președintele interimar semnează decretul de desemnare a candidatului la funcția de prim-ministru”, a spus președintele PSRM

în cadrul unei ediții speciale de la postul de televiziune PrimeTV.

Mai mult, Dodon spune că dorește funcția de prim-ministru, dar abia după alegerile parlamentare anticipate sau ordinare.

„Vă asigur că aș face fațăEu sunt gata să conduc un Guvern şi, în opinia mea, acest lucru se va întâmpla la o anumită etapă.

Şi vom face faţă cu echipa. Dar nu în această componenţă a Parlamentului. Vor fi alegeri, anticipate sau ordinare”, a mai spus Igor Dodon.

El a menționat că în condițiile actualei crizei politice și pandemice și în condițiile refuzului șefului statului de a iniția dialog cu partidele parlamentare,

Guvernul interimar condus de Aureliu Ciocoi ar putea rămâne în funcție până la următoarele alegeri parlamentare ordinare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata