Igor Dodon: Guvernul actual va pleca doar după ce va fi declanșată procedura de alegeri anticipate

0 149

Guvernul actual va pleca doar după ce va fi declanșată procedura privind organizarea alegerilor anticipate. Declarația a fost făcută de președintele în exercițiu, Igor Dodon, în cadrul unui interviu la PRIME.

“Acest Guvern poate să plece doar când noi vom decide împreună că declanșăm procedura de alegeri parlamentare anticipate, doar în acest caz. Pentru că alegerile anticipate pot avea loc doar în două cazuri: dacă Guvernul pleacă în demisie și nu se alege altul în decurs de 45-90 de zile sau dacă Parlamentul nu funcționează 90 de zile. Varianta a doua nici nu vreau să o examinez, pentru că eu consider că Parlamentul trebuie să funcționeze.”, a declarat Dodon.

Totodată, Dodon a declarat că acest Guvern nu va pleca sub presiune, iar orice decizie va fi luată în echipă și va fi asumată de PSRM, cea mai mare forță politică din actualul legislativ.

“Demisia Guvernului la inițiativa prim-ministrului va fi o decizie comună, în echipă, de către cei care l-au votat și nu sub presiune, dar atunci când vom considera că pot fi declanșate alegeri anticipate. Noi am discutat acest subiect și la momentul potrivit vom ieși cu declarațiile respective. Dacă cineva vrea să grăbească acest lucru, nu au decât să inițieze moțiunea de cenzură, dar vă asigur că noi suntem gata, noi nu ne ținem cu dinții de guvernare.”, a spus Dodon.

 

sursa: publika.md

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata