Igor Dodon insistă pe acordarea unui statut special Transnistriei

0 132

Igor Dodon a anunțat că pregătește o formulă de soluționare politică a problemei transnistrene. Acesta a declarat în cadrul unui interviu pentru Agerpres că documentul se va baza pe acordarea unui statut special regiunii transnistrene, în componența R. Moldova.

„Eu cred că noi trebuie să elaborăm şi eu, în discursul meu pe care l-am avut la întâlnirea anuală a Organizaţiei Naţiunilor Unite care a fost săptămâna trecută, am anunţat că noi intenţionăm, în următorul an, pe parcursul anului, eu, în calitate de preşedinte al Republicii Moldova, să propun o formulă de soluţionare politică a problemei transnistrene. Noi acum o elaborăm detaliat. Ea se va baza pe crearea sau acordarea unui statut special regiunii transnistrene, în componenţa Republicii Moldova. Eu cred că, după ce vom elabora aceste propuneri, le vom discuta cu cei de la Tiraspol. Urmează să avem discuţii şi consultări în formatul 5 plus 2 cu participarea deschisă, detaliată, cu participarea partenerilor externi, şi din Est, şi din Vest”, a declarat Igor Dodon.

Amintim că potrivit Articolului 1 din Constituție, R. Moldova este „un stat suveran şi independent, unitar şi indivizibil”.

 

 

sursa: deschide.md

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata