Igor Dodon insistă pe discuții cu Maia Sandu: Să discutăm despre cum îi ofer locul de preşedinte

0 111

Igor Dodon caută să se întâlnească cu preşedintele ales, Maia Sandu, iar motivul invocat este “cum se va face transferul de putere şi ceremonia de inaugurare a Maiei Sandu.” Dodon a făcut declaraţia la emisiunea „Igor Dodon răspunde”.

„Haideţi să oprim această ură. Uitaţi-vă ce se face pe reţelele de socializare. Trebuie să dăm dovadă de înţelepciune şi maturitate politică. Ar fi bine să fie o discuţie între aceşti doi lideri – Dodon şi Maia Sandu, în timpul apropiat. Să fie o discuţie despre cum asigurăm transferul, cum îi ofer locul de preşedinte. Sunt proceduri… CEC, Curtea Constituţională. Am înţeles că pe 24-25 ei planifică să facă inaugurarea. Eu am dat comandă colegilor din administraţia prezidenţială pentru a face toate procedurile legale”, a spus Igor Dodon. 

Acesta a subliniat că el este lider pe eşichierul de stânga, iar pe cel de dreapta Maia Sandu. Reieşind din aceasta, Dodon afirmă că între ei trebuie să existe dialog, dacă Maia Sandu are maturitate politică.

Dodon a mai ținut să menționeze că a dispus acordarea pazei de stat pentru Maia Sandu, chiar dacă acest fapt nu este stipulat în lege.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata